A telefonos elérhetőségekért kattints ide!

Mitől függ a falusi CSOK összege?

facebook
Az ingatlanokhoz falusi CSOK és babaváró támogatott hitel is felvehető
Provence Apartments, Fonyód
Hamisítatlan balatoni ősfás környezet a déli parton
Provence Apartments, Fonyód
Balatoni lakóingatlan 20 millió forint alatt
Provence Apartments, Fonyód

Mitől függ a falusi CSOK összege?

A falusi CSOK (Családi Otthonteremtési Kedvezmény) egy vissza nem térítendő támogatás, azaz ha minden feltételnek megfelelünk, akkor az igénybe vett összeget nem kell visszafizetnünk. A támogatás 2019 július óta elérhető, és egészen 2022 június végéig igényelhető a végleges a hivatalos településlistában szereplő ingatlanokra. De mitől függ a kedvezmény pontos összege? Mennyit spórolhatunk egy balatoni lakás költségein ezzel a támogatással, és mi szükséges ahhoz, hogy igénybe vehessük?

A Provence Apartments következő cikkében ezekre a kérdésekre válaszolunk!

falusi-csok-osszege

Ezektől a függ a falusi CSOK összege

A balatoni falusi CSOK igénybe vehető összegét három fő tényező határozza meg: a balatoni ingatlan hasznos alapterülete, a gyermekek száma, és nem utolsó sorban az, hogy vásárlásra és/vagy felújításra szeretnénk igényelni a támogatást.

A következő feltételeknek kell teljesülnie, hogy igénybe vehessük az adott összeget:

  • 1 gyermek esetén a falusi CSOK összege 600 000 HUF: ennek az egyik fele (azaz 300 000 HUF) a használt balatoni ingatlan megvásárlására használható fel, a másik fele pedig az ingatlan felújítására. További feltétel, hogy a balatoni lakás hasznos alapterületének legalább 40 négyzetméteresnek kell lennie.
  • 2 gyermek esetén a falusi CSOK összege 2 600 000 HUF: ennek az egyik fele (azaz 1 300 000 HUF) a használt balatoni ingatlan megvásárlására használható fel, a másik fele pedig az ingatlan felújítására. További feltétel, hogy a balatoni lakás hasznos alapterületének legalább 50 négyzetméteresnek kell lennie.
  • 3 gyermek esetén a falusi CSOK összege 10 000 000 HUF: ennek az egyik fele (azaz 5 000 000 HUF) a használt balatoni ingatlan megvásárlására használható fel, a másik fele pedig az ingatlan felújítására. További feltétel, hogy a balatoni lakás hasznos alapterületének legalább 60 négyzetméteresnek kell lennie.
  • 4 vagy több gyermek esetén a falusi CSOK összege ugyanannyi, mint 3 gyerek esetén (azaz 10 000 000 HUF), és ugyanúgy fele-fele arányban oszlik szét a vásárlásra és a felújításra. A támogatásnak viszont itt az a feltétele, hogy a használt balatoni lakás hasznos alapterülete legalább 70 négyzetméter kell, hogy legyen.

Egyéb alapfeltételek a falusi CSOK összegének igénybevételéhez

A leírtakhoz még azt jegyeznénk meg, hogy NEM számít feltételnek a használt balatoni ingatlan vásárlására és felújítására szánható összeg teljes felhasználása, tehát nem muszáj minden utolsó forintot elhasználnia ahhoz, hogy érvényes legyen a támogatás. Ettől függetlenül persze kár lenne nem kihasználni ezt a lehetőséget, ha már úgy is jogosultak vagyunk igénybe venni a falusi CSOK támogatást!

A falusi CSOK igénybevételének még számos feltétele van, aminek mindképp érdemes utánajárnia valamilyen hivatalos forrásból, vagy a Provence Apartments weboldalán!

 

A falusi CSOK által igényelhető összeg egy remek lehetőség arra, hogy enyhítsünk egy balatoni ingatlan költségein. Ha bármilyen egyéb kérdése van a leírtakkal kapcsolatban, akkor mindenképpen forduljon a Provence Apartments szakértőihez!

Előnyeink
Szép helyek

Kertvárosi környezet, modern külső, minden igényt kielégítő belső kialakítás apartmanjainkban, az ország leggyönyörűbb részein. Találja meg álmai otthonát az Oxigén House-nál!

Gyönyörű kilátás

Prémium kényelem, kiváló infrakstruktúra, mindez a legszebb panorámákkal megfűszerezve! Élvezze új, modern kialakítású otthonából a gyönyörű kilátást minden egyes nap!

Kiváló minőség

Az értéktartó befektetési lehetőséget az örök panorámás nyaraló nyújtotta kényelemmel ötvözzük. Megbízható megoldásokat, kiváló, minőségi anyagok felhasználásával épült ingatlanokat kínálunk.

Kedvező árak

Találja meg új otthonát vagy hosszú távú befektetését, vásároljon örök panorámát, közvetlen vízparti ingatlant a legjobb árakon! Válassza ki Ön a tökéletes burkolatot és szanitereket kínálatunkból!

Hírek
Mitől ilyen népszerűek a Provence Apartments déli parti nyaralói?

Országszerte hatalmas most az érdeklődés a Balaton térsége iránt, de a Provence Apartments eladó déli parti nyaralói még ehhez képest is külön említést érdemelnek kitűnő elhelyezkedésükkel és kiváló ár-érték arányukkal. Következő cikkünkben rávilágítunk arra, hogy mi miatt váltak ilyen közkedveltté ezek a fonyódi lakások!

Eladó lakások a legszebb fonyódi strandok közelében

Fonyód az egyik legnépszerűbb üdülőhely a Balaton déli partján: a nyaralni vágyókon kívül azokat is bevonzza ez a gyönyörű város, akik hosszú távra keresnek itt lakást. Következő cikkünkben bemutatjuk a legnépszerűbb fonyódi strandokat, amelyeket könnyen megközelíthet a Provence Apartments nyaralóiból!

Eladó balatoni nyaralók - ezért éri meg a déli part

Ki ne akarna saját nyaralót a Balatonnál? Még egy ott töltött hétvégének is megbecsülhetetlen értéke van: végre leengedhetünk egy fárasztó hét után, és feltöltődhetünk egy nyugodt, mesebeli környezetben. Habár mind az északi, mind a déli part remek választás, a Provence Apartments következő cikkében kifejtjük, hogy miért érdemes az utóbbinál keresni eladó balatoni nyaralókat!Rólunk mondták
"

„Hosszas keresgélés után találtunk rá a pomázi Oxigén Lakóparkra. A tapasztalt ingatlanszakértő minden kérdésünkre készséges és megnyugtatóan gyakorlatias válaszokat adott. A szerződésben ütemezett határidők nem csúsztak, a kivitelezés teljes folyamatában részt tudtunk venni, aminek köszönhetően olyan otthonunk lett, amiről évek óta álmodtunk.”

József, Pomáz
"

„Vidékről érkeztünk a fővárosba és számtalan albérletet elfogyasztottunk. Minden „lakásunk” vérzett valamilyen sebből, legtöbbször papírvékony falak, silány alapanyagok keserítették meg az életünket. Aztán egy hirdetésben rátaláltunk a Gubacsi úti garzonlakásokra. A kis alapterületű garzonunk, ahol már több, mint egy éve lakunk, olyan fantasztikus elosztású és olyan precízen megvalósított elképzeléseket tartalmaz, ami miatt elmondhatjuk, hogy végre otthon érezzük magunkat a nagy fővárosi rengetegben.”

Júlia, Budapest
"

„Kisbabánk születése után vásároltunk ingatlant a Balaton partján, a Fenyves Residence 1. ütemében. Régi vágyunk volt, hogy legyen egy saját ingatlanunk a tó mellett, de sokáig kerestük a legjobb lehetőséget. Végül Balatonfenyvesen kötöttünk ki és nem csalódunk. Tökéletes az infrastruktúra, apartmanunk szinte a vízpart mellett fekszik, az építkezés minden fázisát megnyugtatóan követjük. Alig várjuk, hogy a következő nyarat ott töltsük.”

Tímea, Dunaújváros
Kapcsolatfelvétel
2017 - 2021 Oxigén house